AVG

Privacy verklaring

IS UW ADMINISTRATIE KLAAR VOOR DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING?

Vanaf 25 mei 2018 gelden voor alle landen in de EU dezelfde regels op het gebied van privacywetgeving. De General Data Protection Regulation, of algemene verordening gegevensbescherming (AVG), is vanaf dan van kracht.
De nieuwe Europese privacywet gaat gelden voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb’ers en zzp’ers die gegevens verwerken, zoals het bijhouden van afspraken van klanten, telefoonnummers van klanten of personeelsinformatie. Dat geeft de Autoriteit Persoonsgegevens aan.

Wat betekent dat voor u?

Zorg ervoor dat u de zaken op het gebied van privacy binnen uw bedrijf voor elkaar hebt. De sancties zijn namelijk niet mals. In geval van overtreding van deze AVG kan u door de Autoriteit Persoonsgegevens een boete worden opgelegd van maximaal 4% (!) van uw jaaromzet.

Veiligheid en meldingsplicht

U dient de persoonsgegevens van uw klanten en werknemers veilig op te slaan. Ook bent u -nog steeds- verplicht melding te maken wanneer u een lek van gevoelige informatie over klanten ontdekt. Dit dient u te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voor iedereen

De wet geldt voor alle bedrijven binnen de EU, van tandartsen en mkb’ers tot multinationals als Shell en Facebook. Alleen opsporingsinstanties en het OM zijn ervan vrijgesteld. Zij vallen onder een aparte privacywetgeving.

AVG puntsgewijs:

  • Betrokkenen hebben recht op inzage, correctie en verwijdering, en dataportabiliteit.
  • Documenteer welke persoonsgegevens u verwerkt en met welk doel u dit doet, waar deze gegevens vandaan komen en met wie u ze deelt.
  • U dient er reeds bij het ontwerpen van producten en diensten voor te zorgen dat persoonsgegevens goed worden beschermd. Alléén persoonsgegevens verwerken die noodzakelijk zijn. Op uw website mag u het vakje ‘Ja, ik wil aanbiedingen ontvangen’ niet vooraf aanvinken.
  • Mogelijke verplichting om een functionaris voor de gegevensverwerking (FG) aan te stellen.
  • Meldplicht datalekken; u moet alle datalekken documenteren.
  • Heeft u uw gegevensverwerking uitbesteed aan een bewerker? Controleer dan of overeengekomen maatregelen in bestaande contracten met uw bewerkers nog steeds toereikend zijn.
  • U moet kunnen aantonen geldige toestemming van mensen te hebben gekregen. Het moet net zo makkelijk zijn om hun toestemming in te trekken als om die te geven.

Hier kunt u zich inlezen: https://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/avg/#/welkom

En hier kunt u een eenvoudig privacy verklaring op stellen:
https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/


Recente berichten

BTW bouwkosten woning met zonnepanelen aftrekbaar?

Man en vrouw hebben een woning laten bouwen. Het woonoppervlak van de woning is 176 m2. Op het dak van de woning zijn 7 niet-geïntegreerde zonnepanelen geplaatst. De oppervlakte van de zonnepanelen is circa 11,5 m2. Voor de exploitatie van deze zonnepanelen is een maatschap van de eigenaren BTW-ondernemer. Ze Lees meer >

Versoepeling betalingsuitstel Belastingdienst

Versoepeling betalingsuitstel BelastingdienstBent u ondernemer of zzp’er en heeft uw bedrijf betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kunt u voor belastingen bijzonder uitstel van betaling aanvragen, nadat u een (naheffings)aanslag hebt ontvangen. Het aanvragen is sinds 2 april 2020 eenvoudiger.Wat verandert er? U kunt nu online bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor 3 maanden. U Lees meer >

SLIM subsidie voor werkgevers

SLIM subsidie voor werkgeversWerkgevers kunnen subsidie aanvragen voor leercultuur, loopbaancoaching en ontwikkelen van medewerkers. Met deze SLIM-regeling kan de werkgever een financiële bijdrage ontvangen om loopbaanadviezen voor werknemers te krijgen, de vaardigheden van het personeel up-to-date te houden of om een bedrijfsschool op te richten. Het doel van deze regeling is om leren Lees meer >

NOW-regeling klaar, loketten bijna open

NOW-regeling klaar, loketten bijna openDe voorwaarden van deze Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn in de ochtend van 31 maart 2020 bekend gemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten.  Bedrijven Lees meer >

Copyright 2020 Harke Administratie Staphorst | Privacy- en Cookie Verklaring